Vinná klobása s bramborovou kaší

09.03.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Vinná klobása s bramborovou kaší

Zdroj: redakce Proprarodice.cz

Suroviny:

1 kg vinné klobásy

1,5 kg brambor

sůl

pepř

1 lžíce másla

plnotučné mléko

sušené bylinky

Postup přípravy:

Vinnou klobásu rozřežeme na cca 20 cm kousky (podle toho, jak chceme mít velké porce) a smotáme do spirály. Každou spirálu křížem propíchneme dvěma špičatými špejlemi nebo nerezovými jehlami na ptáčky.

V hrnci přivedeme vodu k varu a každou klobásu do ní na 30 sekund ponoříme, aby se spařila. Pozor, voda musí opravdu vřít, jinak by se nám klobása spíš vařila.

Takto spařené klobásy vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do trouby rozehřáté na 180 °C, pečeme 10 min na dolní a horní ohřev a poté 5 min na horkovzduch – dokud nezezlátne. Poté plech vyjmeme z trouby, všechny klobásy obrátíme, potřeme výpekem z klobásy a vrátíme k dopečení do trouby. Pečeme opět dozlatova, je pravděpodobné, že druhé straně bude stačit kratší čas. Klidně zkuste pouze 5 minut horkovzduch, je potřeba čas upravit dle zkušeností s vlastní troubou.

Mezitím si připravíme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do studené, osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 15 – 20 minut do měkka, dle druhu brambor. Po uvaření slejeme vodu, měkké brambory rozmačkáme, přidáme máslo a postupně přiléváme mléko, až dosáhneme požadované konzistence bramborové kaše. Dochutíme pepřem (případně ještě solí) a přidáme sušené bylinky. 

Tip:

Připravený pokrm doplňte zeleninovým salátem nejlépe s nějakou jogurtovou zálivkou, abyste vyvážili nutriční hodnoty. ;-) 


Autor: redakce Proprarodice.cz

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej nebudeme používat k posílání vtipů na pondělí, ale k zasílání důležitých či zajímavých sdělení.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes