Roštěná z falešné svíčkové
Chystáte oběd pro více strávníků? Výbornou volbou bude jistě omáčka. Ale kterou vybrat? Kuchař Pepa Nemrava vytvořil jednoduchý recept na poctivou roštěnou. Slibujeme, že se stane stálicí ve vašem jídelníčku.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na roštěnou budete potřebovat:
- 1,2 kg falešné svíčkové
- 2 větší cibule
- 2 PL rajčatového protlaku
- 2 PL plnotučné hořčice
- 3 PL sádla
- 2 PL hladké mouky
- Sůl
- Pepř
Cibuli si nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle.
Maso si očistíme, nakrájíme na plátky 1,5 cm tlusté, naklepeme, případně nařízneme po stranách, aby se nekroutilo, osolíme, opepříme a dáme zarestovat z obou stran. Plátky masa přidáme k cibuli a necháme dusit.
Na sádle si opečeme mouku do růžova, přimícháme protlak a také zarestujeme a rozmícháme s 300ml vody. Přidáme hořčici, přelijeme k masu a dolijeme ještě 300ml vody. Přiklopíme a necháme dusit do měkka.
Měkké maso vyndáme a rozmixujeme omáčku do hladka.
Na talíři zdobíme smaženou cibulkou a petrželkou.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava