Buřtguláš speciál

03.09.2024 Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava označil tento recept jako speciál, jelikož proti zvyklostem přidává sušené houby, fazole a protlak. I když to je tak individuální jídlo, že si ho asi každý dělá podle sebe. A jak ho děláte vy?

Buřtguláš speciál

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na buřtguláš speciál pro 10 osob budete potřebovat:

  • 800g brambor
  • 6 špekáčků
  • 100g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 4 stroužky česneku
  • 2 PL hladké mouky
  • 2 PL sádla
  • 1 PL mleté papriky
  • 2 PL sojovky
  • 140 g červených fazolí
  • sušené houby
  • 1 PL sušené majoránky
  • hrst čerstvé petrželky
  • Sůl
  • Pepř

Namočíme si houby aspoň 2 hodiny dopředu.

V hrnci si rozpálíme sádlo a na něm zarestujeme slaninu nakrájenou na kostičky.

Přidáme nakrájenou cibuli a taky zarestujeme.

Přidáme hladkou mouku, kterou si opražíme a hned za ní opražíme i mletou papriku.

Nyní zarestujeme a vše zalijeme 1l vody.

Osolíme, opepříme, přidáme sójovku, brambory na kostičky, pokrájené houby i s části vody a vaříme brambory do měkka.

Špekáčky si oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme na lžíci sádla.

Když jsou brambory měkké, přidáme špekáčky, nastrouhaný česnek, rozemneme majoránku a ještě 5 minut provaříme.

Před podáváním přidáme hrst nasekané petrželky.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes