Klované kuřecí maso

23.07.2024 Pepa Nemrava

Hledáte rychlou a chutnou svačinu nebo lehký oběd? Klované kuřecí maso na topinky je ideální volbou! Toto pikantní a syté jídlo se snadno a rychle připravuje a zaručí chuťový zážitek, na který budete s nadšením vzpomínat. A pokud máte rádi trhaná masa, tak zde jsme pro vás připravili tuto rychlejší variantu.

Klované kuřecí maso

Zdroj: Pepa Nemrava

Na kuřecí klované maso budete potřebovat:

  • 600 g kuřecího masa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • 3 PL olivového oleje
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • Malá plechovka kukuřice
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 ČL římského kmínu
  • ½ ČL kari prášku
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g čedaru

V hrnci si rozpálíme olivový olej a dáme na něj restovat na drobné kostičky nakrájenou cibuli a papriky. Mezitím si rozkrájíme kuřecí prsa na větší kusy, které přihodíme do hrnce k orestované zelenině a také důkladně zarestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme kari, římský kmín, nasekaná rajčata, zalijeme 2 dcl vody a vaříme zhruba 15 min.

Odklopíme, vaříme ještě 30 minut a průběžně rozklováme lžicí. Nakonec přidáme kukuřici, navrstvíme na chleba, hojně posypeme čedarem a sníme.

Dobrou chuť.

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes