Výpečky s jalovcem
22.10.2024
Pepa Nemrava
Tato klasická pochoutka, připravovaná v mnoha českých domácnostech, je skvělým způsobem, jak si připomenout staré dobré časy. Díky tmavému pivu a koření získá bůček nezaměnitelnou chuť.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Vepřové výpečky:
- Kilo bůčku nakrájíme na nudličky a dáme do pekáče
- Přidáme 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku mleté papriky, 3 lžíce sójové omáčky, osolíme, opepříme, přidáme 10 kuliček jalovce, 8 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 4 stroužky česneku, 2 dcl tmavého piva a zamícháme.
- Přiklopíme a dáme aspoň na 2 hodinky do lednice.
- Pečeme 4 hodiny na 120st, pak odklopíme zamícháme a ještě 45 minut dopečeme na 220st (občas promícháme)
- Nakonec navrstvíme do sklenic a necháme v lednici zatuhnout.
- Podáváme s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava