Výpečky s jalovcem

22.10.2024 Pepa Nemrava

Tato klasická pochoutka, připravovaná v mnoha českých domácnostech, je skvělým způsobem, jak si připomenout staré dobré časy. Díky tmavému pivu a koření získá bůček nezaměnitelnou chuť.

Výpečky s jalovcem

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Vepřové výpečky:

  • Kilo bůčku nakrájíme na nudličky a dáme do pekáče
  • Přidáme 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku mleté papriky, 3 lžíce sójové omáčky, osolíme, opepříme, přidáme 10 kuliček jalovce, 8 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 4 stroužky česneku, 2 dcl tmavého piva a zamícháme.
  • Přiklopíme a dáme aspoň na 2 hodinky do lednice.
  • Pečeme 4 hodiny na 120st, pak odklopíme zamícháme a ještě 45 minut dopečeme na 220st (občas promícháme)
  • Nakonec navrstvíme do sklenic a necháme v lednici zatuhnout.
  • Podáváme s čerstvým chlebem.


Dobrou chuť!

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes