Kuřecí prsa se zálivkou z medu a zeleninový salát

11.02.2025 Pepa Nemrava

Někdy je potřeba jídelníček odlehčit, a jak jinak než salátem. Kuchař Pepa Nemrava si pro vás připravil tip na salát, ale i návod, jak připravit chutné kuřecí steaky tak, aby byly dostatečně šťavnaté a zároveň propečené. Zálivka z medu a hořčice dodá pikantnost a doplní vše k dokonalosti.

Kuřecí steak, zeleninový steak, zálivka

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuřecí steak z prsou:

  • 600 g kuřecích prsou (3 hezké kusy)
  • 2 PL oleje
  • sůl
  • pepř

Prsa si očistíme, osolíme, opepříme a potřeme olejem ze všech stran.

Olejem, který nám zbude, si potřeme pánev a na ní orestujeme prsa 2 minuty z každé strany i z boků.

Pak vložíme prsa na 6-8minut do trouby rozpálené na 160st (pokud budete měřit vpichovým teploměrem, tak by v jádře mělo být 61-63 st).

Než nakrájíme, necháme 4-5 minut odpočinout.

Zálivka z medu a hořčice:

  • 4 PL olivového oleje
  • 4 PL vinného octa
  • 2 ČL medu
  • 2 PL francouzské hořčice
  • sůl
  • pepř

V misce vše důkladně promícháme metličkou tak, aby nám vznikla emulze.

Na salát jsem použil dvě papriky, okurku, cherry rajčátka a ledový salát. Vy použijte zeleninu, jakou máte rádi anebo tu, co máte doma.

Zálivkou můžete zalít jak salát, tak i maso, a to těsně před podáváním.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes