Kuřecí prsa se zálivkou z medu a zeleninový salát
Někdy je potřeba jídelníček odlehčit, a jak jinak než salátem. Kuchař Pepa Nemrava si pro vás připravil tip na salát, ale i návod, jak připravit chutné kuřecí steaky tak, aby byly dostatečně šťavnaté a zároveň propečené. Zálivka z medu a hořčice dodá pikantnost a doplní vše k dokonalosti.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Kuřecí steak z prsou:
- 600 g kuřecích prsou (3 hezké kusy)
- 2 PL oleje
- sůl
- pepř
Prsa si očistíme, osolíme, opepříme a potřeme olejem ze všech stran.
Olejem, který nám zbude, si potřeme pánev a na ní orestujeme prsa 2 minuty z každé strany i z boků.
Pak vložíme prsa na 6-8minut do trouby rozpálené na 160st (pokud budete měřit vpichovým teploměrem, tak by v jádře mělo být 61-63 st).
Než nakrájíme, necháme 4-5 minut odpočinout.
Zálivka z medu a hořčice:
- 4 PL olivového oleje
- 4 PL vinného octa
- 2 ČL medu
- 2 PL francouzské hořčice
- sůl
- pepř
V misce vše důkladně promícháme metličkou tak, aby nám vznikla emulze.
Na salát jsem použil dvě papriky, okurku, cherry rajčátka a ledový salát. Vy použijte zeleninu, jakou máte rádi anebo tu, co máte doma.
Zálivkou můžete zalít jak salát, tak i maso, a to těsně před podáváním.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava