Kuřecí rizoto se žampióny

01.06.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Zajímavá možnost jak zpracovat zbytky pečeného kuřete. Receptů na tento pokrm je opravdu hodně. Tento je vyzkoušený a léty prověřený. Rozhodně ho doporučujeme.

Kuřecí rizoto se žampióny

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Na rizoto budeme potřebovat:

½ pečeného kuřete (nebo 2-3 čtvrtky či stehna) včetně výpeku

1 menší cibuli

4 lžíce olivového oleje

10 větších žampiónů

kulatozrnou rýži (je možné použít i jinou)

malý kousek másla

sýr na posypání

sůl, pepř, kmín, mletý koriandr (případně koření, které máte rádi)

 

Nejprve si obereme maso od kostí. A dále si uvaříme rýži dle návodu. Množství rýže bude záležet na počtu strávníků, ale také na množství obraného masa. Zde jsem použila větší čajový hrnek. Pro vaření rýže jsem dala dvojnásobné množství osolené vody. Kulatozrná rýže se ráda připaluje, proto raději hlídáme var a případně malé množství vody dolijeme.

Rozehřejeme si troubu na 175°C. Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno a na olivovém oleji ji osmažíme do zlatova. Ihned mírně solíme. Přidáme nakrájené žampióny a koření (pepř, koriandr, kmín). Počkáme, až se tekutina odpaří a žampiony ještě chvíli restujeme.

V závěru vše smícháme v zapékací míse či pekáčku – obrané maso včetně výpeku, rýži, orestované žampiony, kousek másla. Ochutnáme a případně dokořeníme.

Zapékáme asi 20 minut. Servírujeme posypané nastrouhaným sýrem.


Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes