Gnocchi zapečené se špenátem a kuřecím masem
Tento recept není zcela určitě odlehčený, ale zato velmi chutný a lahodný. Vynikne zde sýrová krémová omáčka v kombinaci s kuřecím masem a špenátem. Je možné použít gnocchi jak kupované, tak domácí.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Budete potřebovat:
- 500 g gnocchi
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 300 g kuřecích prsou
- 100 g špenátu
- 2 PL oleje
- 3 stroužky česneku
- 120ml smetany
- 200 g eidamu 45%
- Sůl
- Pepř
- Špetka muškátového oříšku
Gnocchi si uvaříme ve slané vodě.
Na pánvi si rozpálíme olej a dáme si na něj opékat slaninu. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a zarestujeme.
Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa, vše osolíme, opepříme, zastrouhneme muškátovým oříškem a opečeme.
Nakonec přidáme pokrájený špenát i prolisovaný česnek a necháme špenát zavadnout.
Do misky si nastrouháme 2/3 sýra, zalijeme smetanou, přisypeme gnocchi, masovou směs a zamícháme.
Vše narovnáme do pekáčku, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéct do trouby na 230st zhruba 25minut.
Dobrou chuť!
Recept na domácí gnocchi ZDE
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava