Kuřecí křídla na pivu

15.10.2024 Pepa Nemrava

Hledáte inspiraci na jídlo z jednoho pekáče? Vyzkoušejte recept na kuřecí křídla marinovaná v černém pivu, která vás ohromí svou chutí. Díky kombinaci sladkého medu, pikantního chilli a výrazného piva vznikne neodolatelná chuť.

Kuřecí křídla na pivu

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na kuřecí na pivu budete potřebovat:

  • 1kg kuřecích křídel
  • 1,5dcl černého piva
  • 3PL rostlinného oleje
  • 2PL rajčatového protlaku
  • 2PL sójové omáčky
  • 1PL medu
  • 1PL Balzamica
  • 1ČL drceného kmínu
  • 1 ČL kari prášku
  • 1ČL mletého chilli
  • 2 stroužky česneku
  • Pepř, sůl

V misce smícháme všechny ingredience.

Křídla naložíme do této marinády minimálně na 2 hodiny.

Předehřejeme si troubu na 180st.

Křídla včetně marinády přelejeme do pekáčku, přiklopíme a dáme do trouby na 30 minut.

Následně pekáč odkryjeme, přelijeme vše výpekem a za zvýšené teploty 220st na 15 minut dopečeme „na kůrčičku“.

 

Dobrou chuť!

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes