Ragú Bolognese aneb boloňské špagety

17.09.2024 Pepa Nemrava

Připravte si doma italskou delikatesu! Naše ragú bolognese je plné chutí a vůní Středomoří. S tímto receptem se vám určitě podaří uvařit dokonalý oběd nebo večeři.

Boloňské špagety

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na italské boloňské špagety budete potřebovat:

  • 500g mletého hovězího masa
  • 3 PL olivového oleje a pak ještě na zakápnutí
  • 120g mrkve
  • 120g celeru
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 dcl červeného vína
  • 400 ml pasírovaných rajčat
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • oregano
  • 8 kuliček pepře
  • sůl
  • cukr na dochucení (kdo má rád sladší omáčku)

Do hrnce si dáme rozpálit olivový olej a na něj dáme restovat na hrubo nastrouhanou mrkev a celer.
Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, řapíkatý celer a taky zarestujeme.
Následně přidáme mleté maso osolíme a překvapivě zarestujeme.
Přidáme nadrcený česnek, pasírovaná rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme
Směs zalijeme vínem, přidáme koření - bobkový list, nové koření, pepř, přiklopíme a dáme na 90 minut do trouby na 140 St.
Před podáváním si vždy odebereme porci do pánve přidáme trochu vody z těstovin, špetku oregana, přistrouhneme parmazán, případně pro děti dosladíme a smícháme se špagetami.
Na talíři pak ještě vydatně zdobíme parmazánem.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes