Francouzské brambory

27.08.2024 Pepa Nemrava

Připravte se na kulinářský zážitek! Francouzské brambory podle kuchaře Pepy Nemravy jsou plné chuti a vůní. Dokonalé smetanové brambory, šťavnaté uzené maso a aromatické koření – to vše se spojí v dokonalém souznění na vašem talíři.

Francouzské brambory

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na francouzské brambory budete potřebovat:

  • 1,2 kg vařených brambor ve slupce
  • 400 g vařeného uzeného masa
  • 1 PL sádla
  • 8 vajec
  • 2 cibule
  • hrst majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ČL kmínu
  • 1 ČL mleté papriky
  • 250 ml smetany
  • sůl, pepř

Brambory, uzené maso a 6 vajec si uvaříme v osolené vodě. Ideálně den dopředu.

Na sádle si orestujeme cibuli do zlatova a následně orestujeme i uzené maso na kostičky.

Brambory a vajíčka prolisujeme přes “kolečko”, osolíme opepříme nastrouháme česnek, rozemneme majoránku, přidáme kmín, papriku a opatrně smícháme s masem a dáme do vymazané zapékací misky.

V misce si rozmícháme zbylá dvě vajíčka se smetanou, přidáme ke směsi, uhladíme, otřeme okraje a dáme péct do trouby na 180st 40-50 minut.

 

Tak dobrou chuť!




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes