Domácí bramborové knedlíky
24.09.2024
Pepa Nemrava
Bramborových knedlíků se opravdu nemusíte bát. Často se říká, že jsou náročné na přípravu, ale není to pravda. S tímto receptem si je připraví každý, i úplný začátečník.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Domácí bramborové knedlíky – postup:
- 600g brambor uvařených ve slupce si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Uprostřed uděláme důlek a do něj vyklepneme 2 vajíčka.
- Osolíme a propracujeme nejprve vajíčka s bramborami.
- Přidáme 300g hrubé mouky a teď už opravdu rychle (aby nám to neřídlo) vypracujeme těsto.
- Když máme těsto hotové, tak si ho pomoučíme vytvarujeme dva hezké knedlíky a ty dáme vařit do vroucí osolené vody.
- Knedlíky odpíchneme ode dna, aby se nám nepřilepily a vaříme než nám vyplavou.
- Když nám vyplavou, tak je přiklopíme a vaříme ještě 10-15 minut. (Pozor, budou mít snahu utéct z hrnce)
- Hotové knedlíky vyndáme, nakrájíme na kolečka a můžeme podávat.
TIP:
- nepřidávejte žádný škrob nebo něco jiného (Prostě jen brambory, mouka, sůl a vajíčka).
- na druhu brambor taky moc nesejde, prostě jen rychle pracujte s těstem, aby vám neřídlo a bude vše OK.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava