Kulajda podle mojí babičky

06.08.2024 Pepa Nemrava

Pepova kulajda je opravdová lahůdka pro všechny milovníky hub a smetany. Tato tradiční česká polévka, připravená podle rodinného receptu zkušeného kuchaře Pepy, vás okouzlí svou bohatou chutí a neodolatelnou vůní. Každou lžičkou si vychutnáte dokonalou harmonii brambor, hub, smetany a kopru.

Kulajda

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kulajda

A zde již máme postup:

Namočíme si aspoň 2 hodinky dopředu 30g sušených hub.

Ze dvou lžic másla a dvou lžic hladké mouky si uděláme tmavou jíšku.

Jíšku na dvakrát zalijeme studeným kuřecím vývarem (1,2l) a důkladně rozmícháme.

Přidáme 350 g brambor nakrájených na kostičky, 2 dcl vody z hub, osolíme a vaříme brambory do měkka

Pak přidáme pokrájené houby, 3 lžíce octa, lžíci cukru a vaříme dalších 10 minut (brambory se díky octu nerozvaří).

Následně přidáme 200 ml smetany 33% a zase 10 minut povaříme.

Opatrně vyklepneme do polévky 4-6 vajíček a necháme vařit už jen minutku.

Vypneme plotýnku a před podáváním do polévky zamícháme nasekaný kopr.

 

Dobrou chuť!

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes