Obrácený řízek
Smažené řízky obecně nepatří mezi zdravé a dietní pokrmy, to je jisté. Tento „obracák“, jak ho lidově nazývá kuchař Pepa Nemrava, k lepší postavě také nepřidá. Ovšem je tak vyšperkovaný a delikátní, že si ho prostě a jednoduše musíte vychutnat.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na obrácený řízek budeme potřebovat:
- 800 g vepřové kotlety bez kosti
- 5 vajec
- strouhanka ze 4 rohlíků
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 100 ml mléka
- 1 žlutá cibule
- 1 červená cibule
- 200 g plátků slaniny
- olej na smažení
- sůl
- pepř
Kotletu si nakrájíme na plátky, okraje asi centimetr nařízneme, aby se nám nekroutily a maso naklepeme.
Naklepané plátky z obou stran nasolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Následně řízky obalíme ve strouhance, kterou do plátků důkladně namačkáme.
Do misky si vyklepneme vajíčka, přidáme mléko, osolíme a rozkvedláme.
Řízky obalujeme ve vajíčku a ihned smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje z obou stran do zlatova.
Usmažené řízky odkládáme na plech.
Když máme všechny řízky na plechu, tak na ně poklademe plátky slaniny, posypeme je cibulí nakrájenou na tenké nudličky a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 st zhruba na 15 minut.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava