Obrácený řízek

04.02.2025 Pepa Nemrava

Smažené řízky obecně nepatří mezi zdravé a dietní pokrmy, to je jisté. Tento „obracák“, jak ho lidově nazývá kuchař Pepa Nemrava, k lepší postavě také nepřidá. Ovšem je tak vyšperkovaný a delikátní, že si ho prostě a jednoduše musíte vychutnat.

Obrácený řízek

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na obrácený řízek budeme potřebovat:

  • 800 g vepřové kotlety bez kosti
  • 5 vajec
  • strouhanka ze 4 rohlíků
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml mléka
  • 1 žlutá cibule
  • 1 červená cibule
  • 200 g plátků slaniny
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř

Kotletu si nakrájíme na plátky, okraje asi centimetr nařízneme, aby se nám nekroutily a maso naklepeme.

Naklepané plátky z obou stran nasolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

Následně řízky obalíme ve strouhance, kterou do plátků důkladně namačkáme.

Do misky si vyklepneme vajíčka, přidáme mléko, osolíme a rozkvedláme.

Řízky obalujeme ve vajíčku a ihned smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje z obou stran do zlatova.

Usmažené řízky odkládáme na plech.

Když máme všechny řízky na plechu, tak na ně poklademe plátky slaniny, posypeme je cibulí nakrájenou na tenké nudličky a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 st zhruba na 15 minut.

Dobrou chuť!

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes