Vídeňský řízek
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
600 g telecího
4 malé a tenké plátky másla
4 plátky citronu
mouka
mléko
2 vejce
jemná strouhanka
olej
Postup přípravy
Řízky naklepeme, nejlépe pod potravinovou fólií, a po obvodu je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
Osolíme je, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance.
V hlubším širokém hrnci rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, vložíme řízky, přikryjeme poklicí a plamen ihned stáhneme na polovinu.
Smažíme pomalu z obou stran do zlatavě červené barvy.
Po usmažení je vyjmeme a necháme odsát přebytečný tuk na papírové utěrce.
Při servírování položíme na každý řízek tenký plátek čerstvého másla a plátek citronu.
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým salátem s majonézou, opečenými bramborami a zeleninovým salátem nebo ovocným kompotem.
Autor: redakce PROPRARODIČE