Vídeňský řízek

04.08.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Smažené řízky

Zdroj: pixabay.com

Suroviny

600 g telecího 

4 malé a tenké plátky másla

4 plátky citronu

mouka

mléko

2 vejce

jemná strouhanka

olej

Postup přípravy 

Řízky naklepeme, nejlépe pod potravinovou fólií, a po obvodu je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

Osolíme je, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance.

V hlubším širokém hrnci rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, vložíme řízky, přikryjeme poklicí a plamen ihned stáhneme na polovinu.

Smažíme pomalu z obou stran do zlatavě červené barvy.

Po usmažení je vyjmeme a necháme odsát přebytečný tuk na papírové utěrce.

Při servírování položíme na každý řízek tenký plátek čerstvého másla a plátek citronu.

Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým salátem s majonézou, opečenými bramborami a zeleninovým salátem nebo ovocným kompotem.


Autor: redakce PROPRARODIČE  

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes