Krůtí špízy podle kuchaře Pepy Nemravy
Špízy není nutné péct v troubě, ale klidně si je v tomto letním počasí udělejte venku na grilu. Je to zdravé, barevné a při přípravě zabavíte například vnoučata.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na krůtí špízy budeme potřebovat:
- 800 g krůtích prsou
- 2 ČL rajčatového protlaku
- 3 PL oleje
- 1 PL provensálských bylinek
- 200 g slaniny
- 2 červené cibule
- 3 papriky různé barvy
- Sůl
- Pepř
- Špejle
Do misky si dáme olej, protlak, provensálské bylinky, osolíme, opepříme a
promícháme.
Krůtí si nakrájíme na větší kostky, dáme do směsi a necháme alespoň hodinu
naležet.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Papriky si očistíme a nakrájíme na kousky zhruba ve stejné velikosti jako maso.
Zrovna tak si nakrájíme slaninu.
Na špejle napichujeme špízy tak, že vždy začínáme a končíme masem a jinak různě
střídáme jednotlivé komponenty dle vlastní fantazie a délky špejle.
Všechny suroviny co nám po vytvoření potřebného zbydou, tak dáme do misky s marinádou.
Pěkně je v ní promícháme a dáme na pekáček.
Na pekáček vyskládáme i špízy a dáme péct do trouby rozehřáté na 180 st asi 15
minut.
Následně špízy otočíme a dopečeme ještě dalších 15 minut ideálně na grilu.
Podáváme například s vařenými bramborami a dipem.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava