Krůtí špízy podle kuchaře Pepy Nemravy

20.08.2024 Pepa Nemrava

Špízy není nutné péct v troubě, ale klidně si je v tomto letním počasí udělejte venku na grilu. Je to zdravé, barevné a při přípravě zabavíte například vnoučata.

Krůtí špízy z trouby

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na krůtí špízy budeme potřebovat:

  • 800 g krůtích prsou
  • 2 ČL rajčatového protlaku
  • 3 PL oleje
  • 1 PL provensálských bylinek
  • 200 g slaniny
  • 2 červené cibule
  • 3 papriky různé barvy
  • Sůl
  • Pepř
  • Špejle

Do misky si dáme olej, protlak, provensálské bylinky, osolíme, opepříme a promícháme.
Krůtí si nakrájíme na větší kostky, dáme do směsi a necháme alespoň hodinu naležet.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Papriky si očistíme a nakrájíme na kousky zhruba ve stejné velikosti jako maso.
Zrovna tak si nakrájíme slaninu.
Na špejle napichujeme špízy tak, že vždy začínáme a končíme masem a jinak různě střídáme jednotlivé komponenty dle vlastní fantazie a délky špejle.
Všechny suroviny co nám po vytvoření potřebného zbydou, tak dáme do misky s marinádou. Pěkně je v ní promícháme a dáme na pekáček.
Na pekáček vyskládáme i špízy a dáme péct do trouby rozehřáté na 180 st asi 15 minut.
Následně špízy otočíme a dopečeme ještě dalších 15 minut ideálně na grilu.

Podáváme například s vařenými bramborami a dipem.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes