Boloňské špagety

02.03.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Boloňské špagety

Zdroj: pixabay.com

Suroviny

2 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

1 velká cibule

1 mrkev

½  celeru

500 g mletého hovězího masa

100 ml hovězího vývaru

850 g konzervovaných rajčat (drcených nebo krájených)

1/4 hrnku nakrájené petrželové natě

500 g špaget

parmezán

sůl

mletý pepř

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, mrkev a celer očistíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme.

Na olivovém oleji pomalu orestujeme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, mrkev a celer asi 5 minut.

Zvýšíme teplotu, přidáme maso, osolíme a za stálého míchání osmahneme dohněda, hrudky rozmačkáme vidličkou. Po chvíli podlijeme vývarem, necháme odpařit a potom přidáme rajčata a nasekanou petrželovou nať.

Směs přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Za občasného míchání vaříme asi 90 minut, dokud maso nezměkne. Pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem.

Těsně před dovařením omáčky uvaříme špagety podle návodu.

Podáváme tak, že těstoviny pouze přelijeme omáčkou a dozdobíme nastrouhaným parmezánem a případně lístkem petrželky.


Autor: redakce PROPRARODIČE 

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes