Zdravý a chutný tatarák z cukety
Budeme potřebovat:
2 menší cukety
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce kečupu
1 lžička sladké papriky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička worcesterové omáčky
pepř a sůl
2 stroužky česneku
Postup:
Cibuli si nakrájíme na drobné kostičky a na olivovém oleji smažíme na středně hnědou barvu a ihned ji osolíme ( zatím větší špetkou). Cuketu si mezitím omyjeme a nastrouháme nahrubo (není nutné ji loupat). Přidáme k cibuli a postupně ji bez přikrytí restujeme tak dlouho, dokud se voda téměř nevyvaří. Necháme vychladnout.
Následně celou směs dochutíme solí, pepřem, paprikou, worcesterovou omáčkou, kečupem, hořčicí. Můžeme přidat chilli, pokud máme rádi pálivé chutě. Vše důkladně promícháme.
Podáváme na topinkách potřených česnekem nebo na upečeném chlebu v toustovači.
Autor: redakce PROPRARODIČE