Tatarák z červené řepy
Svátky (a nejen svátky) bývají často zkouškou pro naše zažívací ústrojí a po svátcích naše chutě prahnou po něčem opravdu lehkém. Zkuste odlehčenou a zdravější variantu tataráku z červené řepy, který je plný energie a živin. Bude se hodit na topinky, chlebíčky a tousty. Tataráček může být také výbornou odlehčenou večeří.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na tatarák z červené řepy budete potřebovat:
- 500g předvařené červené řepy
- 50g křenu
- 3 PL zakysané smetany
- 2 PL majonézy
- 3 PL olivového oleje
- 2 ČL medu (nebo cukru)
- šťávu z 1/2 citronu
- Sůl
- Pepř
Řepu si nastrouháme na hrubém struhadle.
Křen nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k řepě.
Přidáme zakysanou smetanu, šťávu z poloviny citronu, med, olej, majonézu, osolíme, opepříme a vše zamícháme.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava