Tatarák z červené řepy

12.11.2024 Pepa Nemrava

Svátky (a nejen svátky) bývají často zkouškou pro naše zažívací ústrojí a po svátcích naše chutě prahnou po něčem opravdu lehkém. Zkuste odlehčenou a zdravější variantu tataráku z červené řepy, který je plný energie a živin. Bude se hodit na topinky, chlebíčky a tousty. Tataráček může být také výbornou odlehčenou večeří.

Tatarák z řepy

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na tatarák z červené řepy budete potřebovat:

  • 500g předvařené červené řepy
  • 50g křenu
  • 3 PL zakysané smetany
  • 2 PL majonézy
  • 3 PL olivového oleje
  • 2 ČL medu (nebo cukru)
  • šťávu z 1/2 citronu
  • Sůl
  • Pepř

Řepu si nastrouháme na hrubém struhadle.

Křen nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k řepě.

Přidáme zakysanou smetanu, šťávu z poloviny citronu, med, olej, majonézu, osolíme, opepříme a vše zamícháme.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes