Salát s baby špenátem a jablky
Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny
1 balení baby špenátu (cca 130 g)
250 g cherry rajčata
2 malá zelená jablka
100 g mandlí (plátky)
2 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa
1 lžíce čekankového sirupu
Postup přípravy:
Baby špenát omyjte a osušte. Nahrubo ho nakrájejte a vložte do větší mísy. Cherry rajčata nakrájejte na půlky nebo čtvrtky a přidejte je ke špenátu.
Jablka omyjte, zbavte jadřinců, ale neloupejte je. Nakrájejte je na velmi tenké plátky a spolu s mandlemi je přidejte do salátu. Vše důkladně promíchejte.
Zálivku si připravte smícháním 2 lžic olivového oleje, 1 lžíce čekankového sirupu a 1 lžičky balzamikového octa. Zálivku nalijte na salát a promíchejte ho tak, aby se všechny ingredience propojily.
Tipy:
- Místo čekankového sirupu můžete použít i javorový sirup nebo med.
- Salát můžete podávat s opečeným chlebem, grilovaným kuřecím masem nebo rybami.
- Zbytky salátu uchovávejte v lednici v uzavřené nádobě a spotřebujte jej do 2 dnů.
Autor: redakce PROPRARODIČE