Bezlepkový těstovinový salát s tuňákem
Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny:
100 g luštěninových těstovin (čočkové, cizrnové, hrachové)
½ ledového salátu
1 červená paprika
1 žlutá paprika
250 g cherry rajčat
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
1 lžíce sterilované cizrny
3 lžíce bílého jogurtu
sůl, pepř dle chuti
Postup přípravy:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Ledový salát nakrájíme na malé kousky, papriky a rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme konzervovaného tuňáka (pouze pevný podíl z plechovky, šťávu nepoužíváme), cizrnu i jogurt a pečlivě promícháme. Můžeme dochutit solí a pepřem dle chuti a ihned podáváme.
Autor: redakce PROPRARODIČE