Rizoto

22.06.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Rizoto

Zdroj: Pixabay.com

Suroviny 

1 hrnek rýže (250-300 g)

1 lžíce sádla (nebo másla)

1 cibule

250-300 g kuřecího masa (nebo krůtího)

mletý pepř

1 špetka soli

sladká červená paprika (podle chuti)

4 lžíce rajčatového protlaku

1 l kuřecího vývaru

tvrdý sýr na posypání

Podle chuti:

hrášek

baby karotka

kukuřice

Postup přípravy 

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

V kastrůlku rozehřejeme sádlo nebo máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, která by měla zůstat světlá, jen zpěněná.

Kuřecí nebo krůtí maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Maso přidáme k zpěněné cibuli a necháme ho ze všech stran zatáhnout. Přidáme sladkou papriku, sůl a pepř, dobře promícháme a přidáme rajčatový protlak, který také zamícháme. Přisypeme důkladně propranou rýži, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem. Nakonec přimícháme hrášek a mrkev s kukuřicí. Vše dobře promícháme, zaklopíme kastrůlek a vložíme do předem předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut. Poté zkontrolujeme, zda je rýže dostatečně měkká a podáváme posypané nastrouhaným sýrem.


Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes