Kuřecí vývar s krupicovými noky

07.04.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Zdroj: Pixabay.com

Suroviny na vývar:

1/2 kg kuřecích skeletů 

1/2 kg kuřecích krků nebo křídel

2 l vody                            

1 mrkev, 1 petržel, cca 1/4 celeru

1 cibule, 1 stroužek česneku

kousek pórku

bobkový list (2ks), nové koření (4 ks), černý pepř (10 ks)

sůl

olej

nať plocholisté petržele

Suroviny na krupicové noky:

6 lžic krupice  

2 vejce 

30 g másla 

15 ml mléka 

špetka soli 

Postup přípravy:

Všechny kuřecí části pokapejte olejem a vložte na 10 minut péct do trouby rozehřáté na 200 °C. Po upečení vše dejte do hrnce a zalijte studenou vodou. Pozvolna přiveďte k varu a plamen stáhněte tak, aby se vývar „táhl", nevřel, pouze lehce probublával. Vzniklou pěnu sbírejte a vyhazujte, aby vývar zůstal čirý.

Po hodině vaření vložte do vývaru koření a oškrábanou, na kousky nakrájenou zeleninu. Vše nadále vařte další hodinu. Poté vývar přes síto sceďte. Vyberte zeleninu a z kostí oberte maso.

Zeleninu pokrájejte a spolu s obraným masem vraťte zpět do vývaru. Přidejte uvařené noky, dochuťte solí a pepřem a přidejte nahrubo pokrájené listy plocholisté petržele.  

Krupicové noky: Ve vlažném mléce rozpusťte máslo, zašlehejte vejce a přidejte špetku soli. Následně přidejte krupici. Z tohoto vypracujte hladké těsto a nechte 15 minut odpočívat.

Lžící tvarujte noky, které vkládejte do vroucí osolené vody (nebo rovnou do již hotového vývaru). Vařte přibližně 7 minut, dokud nevyplavou na povrch. 

 

Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes