Štědrovečerní rybí polévka

01.12.2023 Pro prarodiče s.r.o.

Rybí polévka z kapra patří neodmyslitelně k tradičním českým štědrovečerním pokrmům.

Rybí polévka

Zdroj: redakce PROPRARODIČE a Canva

Suroviny

1 rybí hlava

kostra po ořezu masa na filety

rybí vnitřnosti (mlíčí, jikry)

1 cibule

2 mrkve

2 petržele

½ celeru

bobkový list

špetka muškátu 

několik zrnek pepře

sůl

čerstvé bylinky

2 housky nebo toastový chléb

1 lžíce másla na osmažení pečiva (nebo lze použít topinkovač)

Případně na jíšku:

2 lžíce másla

2-3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, rozpůlíme a vložíme do hrnce s vodou. K zelenině přidáme sůl, koření a také očištěné části ryby. Společně vaříme na mírném ohni.

Když je maso i zelenina měkká, scedíme vývar přes síto do jiného hrnce. Maso opatrně obereme z kostí, zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do čistého vývaru.

Pokud má někdo rád polévku zahuštěnou, může si z másla a mouky připravit jíšku, kterou je potom nutné zavařit. 

Poté polévku dochutíme a vypneme.

Na pánvi, v topinkovači nebo v troubě připravíme na kostičky nakrájený chleba nebo housky. 

Uvařenou polévku podáváme s krutony z pečiva a posypanou bylinkami.


Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Vánoce Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes