Rajská polévka
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
1 litr vody nebo zeleninového vývaru
1 plechovka drcených rajčat
140 g rajského protlaku nebo passaty
1 lžíce másla
1 lžíce třtinového cukru
1 malý bobkový list
1 špetka tymiánu
3 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1 hřebíček
sůl
Postup přípravy
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr a zlehka jej zkaramelizujeme. Za stálého míchání zalijeme vodou nebo vývarem.
Poté přidáme rajčata, protlak či passatu a polévku za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme sůl, koření a zvolna vaříme přibližně 20 minut.
Po uplynutí této doby vyndáme koření, polévku rozmixujeme (můžeme přecedit) a dochutíme.
Před dokončením můžeme přidat polévkové těstoviny, krátce je povaříme a poté polévku ihned podáváme
Autor: redakce PROPRARODIČE