Karbanátky

24.06.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Karbanátky

Zdroj: Pixabay.com

Suroviny 

1 kg mletého masa (mix vepřové a hovězí)

1-2 cibule

2 stroužky česneku

2-3 vejce

sůl

mletý pepř

2-3 lžíce sušené majoránky

4 lžíce nasekané petrželové natě

olej

strouhanka

Postup přípravy 

Mleté maso smícháme s vejci, přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, pepř a sůl. Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na troše oleje do měkka, poté ji vmícháme do masové směsi.

Z připravené směsi tvarujeme karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance. Karbanátky smažíme na rozehřátém oleji v pánvi z obou stran asi 5-8 minut, podle jejich tloušťky. Lze je také připravit na grilu nebo v troubě .


Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes