Jablíčka grilovaná s hermelínem a mandlemi
Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny
4 jablka
1 velký Hermelín
špetka soli
1 lžíce medu
30 g másla
50 g loupaných mandli
80 g anglické slaniny v celku
Postup přípravy
Jablka omyjeme, necháme okapat a vykrajovačem nebo škrabkou odstraníme jádřinec.
V pánvičce rozpustíme máslo s medem, solí a jablka následně touto směsí potřeme uvnitř i zvenku.
Hermelín nakrájíme na menší kostičky, které dáme do mísy a společně s nadrobno pokrájenou slaninou a drcenými mandlemi. Směs důkladně promícháme a naplníme jí jablka.
Naplněná jablka zabalíme do alobalu a takto grilujeme asi 20 minut.
Tip: Tato grilovaná jablka se skvěle hodí k přátelskému posezení se skleničkou dobrého vína.
Autor: redakce PROPRARODIČE