Grilované rybí filety s bylinkami a česnekem

10.06.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Rybí filety

Zdroj: pixabay.com

Suroviny

2 rybí filety (kapr, pstruh, losos, …)

4 stroužky česneku

šťáva z ½ citrónu

hrst zelených bylinek (dle fantazie a chuti, hladkolistá petržel, tymián, rozmarýn, libeček, …)

sůl hrubozrnná

pepř

máslo (podle potřeby)

Postup přípravy

Filety zlehka opláchneme a osušíme na utěrce.

Na prkénku si utřeme česnek se solí a jednotlivé již suché filety jím potřeme; dále je pokapeme citrónovou šťávou a posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami. Necháme odležet alespoň půl hodiny.

Filety grilujeme při střední teplotě asi 8 minut z každé strany. Pokud máme obavu, že by se filety mohly přichytit k roštu grilu, můžeme je dát na  grilovací tácky zlehka potřené máslem. Hotové filety osolíme a opepříme a necháme asi 2 minutky odpočinout.

Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem a grilovanou zeleninou.

Tip: Máte-li možnost, nastrouhejte si čerstvý křen. Ten totiž chuť grilované ryby skvěle doplní.


Autor: redakce PROPRARODIČE

Grilování Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes