Grilované rybí filety s bylinkami a česnekem
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
2 rybí filety (kapr, pstruh, losos, …)
4 stroužky česneku
šťáva z ½ citrónu
hrst zelených bylinek (dle fantazie a chuti, hladkolistá petržel, tymián, rozmarýn, libeček, …)
sůl hrubozrnná
pepř
máslo (podle potřeby)
Postup přípravy
Filety zlehka opláchneme a osušíme na utěrce.
Na prkénku si utřeme česnek se solí a jednotlivé již suché filety jím potřeme; dále je pokapeme citrónovou šťávou a posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami. Necháme odležet alespoň půl hodiny.
Filety grilujeme při střední teplotě asi 8 minut z každé strany. Pokud máme obavu, že by se filety mohly přichytit k roštu grilu, můžeme je dát na grilovací tácky zlehka potřené máslem. Hotové filety osolíme a opepříme a necháme asi 2 minutky odpočinout.
Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem a grilovanou zeleninou.
Tip: Máte-li možnost, nastrouhejte si čerstvý křen. Ten totiž chuť grilované ryby skvěle doplní.
Autor: redakce PROPRARODIČE