Grilovaný chřest ve slanině

25.05.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Grilovaný chřest ve slanině

Zdroj: Pixabay.com

Ingredience:

1 svazek zeleného chřestu

200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky

2 lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku

1 zeleninový bujón

čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy:

Příprava chřestu: Chřest omyjte, odstraňte tuhé konce a pokud je potřeba, oloupejte spodní část stonku. Do hrnce se studenou vodou vhodně zeleninový bujón a přiveďte k varu. Poté do vroucí vody vložte chřest. Vařte 5-10 minut, záleží na tom, jak kdo má rád chřest – zda měkčí nebo „na skus“.

Příprava slaniny: Na talíř rozložte plátky slaniny a každou osolte a opepřete. Plátky slaniny opatrně namotejte na uvařený, vychladlý chřest a upevněte je párátkem.

Grilování: V misce smíchejte olivový olej s utřeným česnekem. Touto směsí potřete chřest obalený ve slanině. Chřest grilujte na rozpáleném grilu přibližně 5–10 minut, dokud slanina nebude křupavá a chřest se neprohřeje.

Podávání: Hotový chřest se slaninou ihned podávejte s oblíbenou dip omáčkou (například s česnekovým dipem, tatarskou nebo holandskou omáčkou). Můžete ho také doplnit o opečené brambory, grilovanou zeleninu nebo čerstvý chléb.

Tipy:

  • Pro ještě lahodnější chuť můžete chřest před grilováním naložit na 30 minut do marinády z olivového oleje, citronové šťávy, bylinek a koření.
  • Místo anglické slaniny můžete použít i jinou slaninu, například pancettu nebo prosciutto.
  • Pokud nemáte gril, můžete chřest se slaninou upéct i v troubě na 200 °C po dobu 15–20 minut.


Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej nebudeme používat k posílání vtipů na pondělí, ale k zasílání důležitých či zajímavých sdělení.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes