Grilovaná krůtí prsa plněná žampiony
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
500 g krůtích prsou
50 ml oleje
300 g žampionů
100 ml smetany na šlehání
svazek pažitky
čerstvě drcený pepř
sůl
2 stroužky česneku
špetka tymiánu
Postup přípravy
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme houby, česnek, sůl, pepř, tymián, promícháme a krátce společně orestujeme. Poté část hub (asi ¼ dáme stranou a necháme na ozdobu), k ostatním přilijeme smetanu a dusíme tak dlouho, než se vypaří všechna tekutina. Odstavíme z plotny necháme vychladnout.
Z prsou uřízneme čtyři silnější steaky a do každého z nich uděláme ostrým nožem kapsu, kterou naplníme zchladlou směsí. Naplněné kapsy uzavřeme špejlí nebo grilovací jehlou.
Maso osolíme, potřeme jemně olejem a grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 5 - 6 minut.
Podáváme s bramborami či pečivem a třeba grilovanou zeleninou a dipem.
Zdroj: redakce PROPRARODIČE