Grilovaná krkovička

10.08.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Maso na grilu

Zdroj: pixabay.com

Suroviny

6 plátků vepřové krkovičky

olej

Marináda:

2 cibule

4 lžíce oleje

3 lžíce vinného octa

2 lžíce kečupu

1 lžíce worcestru

1 špetka pálivé papriky

1 stroužek česneku

1 lžička pepře

sůl

cukr

oregano

petrželka

Postup přípravy 

Nejprve si vytvoříme marinádu tak, že smícháme všechny ingredience  dohromady.

Plátky krkovičky vložíme do marinády a necháme je odležet v chladu ideálně přes noc.

Maso vyndáme z lednice alespoň 2 - 3 hodiny před samotným grilováním, aby mělo pokojovou teplotu. 

Před dalším zpracováním krkovičku vyjmeme z marinády a osušíme ji. Poté plátky masa grilujeme na olejem potřeném rozpáleném grilu z obou stran po dobu 5 minut. Jsou-li plátky silnější, můžeme grilovat i déle.

Servírujeme s chlebem nebo bramborami, dipem a zeleninovým salátem


Autor: redakce PROPRARODIČE 

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes