Grilovaná krkovička

Zdroj: pixabay.com
Suroviny
6 plátků vepřové krkovičky
olej
Marináda:
2 cibule
4 lžíce oleje
3 lžíce vinného octa
2 lžíce kečupu
1 lžíce worcestru
1 špetka pálivé papriky
1 stroužek česneku
1 lžička pepře
sůl
cukr
oregano
petrželka
Postup přípravy
Nejprve si vytvoříme marinádu tak, že smícháme všechny ingredience dohromady.
Plátky krkovičky vložíme do marinády a necháme je odležet v chladu ideálně přes noc.
Maso vyndáme z lednice alespoň 2 - 3 hodiny před samotným grilováním, aby mělo pokojovou teplotu.
Před dalším zpracováním krkovičku vyjmeme z marinády a osušíme ji. Poté plátky masa grilujeme na olejem potřeném rozpáleném grilu z obou stran po dobu 5 minut. Jsou-li plátky silnější, můžeme grilovat i déle.
Servírujeme s chlebem nebo bramborami, dipem a zeleninovým salátem.
Autor: redakce PROPRARODIČE