Halušky se slaninou a petrželkou

21.07.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Halušky se slaninou

Zdroj: pixabay.com

Suroviny 

800 g syrových brambor

250 g hladké mouky

1 vejce

250 g brynzy

250 g zakysané smetany

150 g uzené slaniny

1 svazek petrželky 

sůl

Postup přípravy 

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a přidáme sůl. Těsto by nemělo téct, aby se dobře propasírovalo skrz haluškové síto.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava.  

Halušky zaváříme do vroucí osolené vody a občas opatrně promícháme. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Ihned je scedíme a promícháme se zakysanou smetanou a rozdrolenou brynzou. 

Takto připravené halušky podáváme posypané slaninou a nasekanou petrželkou.


Autor: redakce PROPRARODIČE  

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes