Rolky z limandy s čerstvým sýrem
Limanda drsná (Limanda aspera) patří mezi platýsovité ryby. Oblastí největšího výskytu je severní Tichý oceán. Vzhledem k jejímu křehkému a libového masu je ceněná jako pochoutka.
Zdroj: pixabay.com
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
½ Cibule nakrájená na kostičky
4 lžíce čerstvého sýru
800 g Filety z limandy drsné
1 lžíce másla
mletý muškátový oříšek
2 lžíce olivového oleje
Sůl
pepř
4 lžíce sušených bylinek dle chuti
400 g Špenátu v granulích 1
šťáva z jednoho citronu
Postu přípravy:
Filety necháme rozmrazit, krátce opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme.
Filety pokapeme citronovou šťávou a necháme marinovat cca 5 minut.
Čerstvý sýr vyšleháme metličkou do hladka, přidáme sůl, pepř a bylinky. Vše rozmícháme.
Filety dáme světlejší stranou dolů, potřeme ochuceným čerstvým sýrem, zarolujeme a upevníme párátkem.
Na rozpálené pánvi s olivovým olejem osmahneme cibulku při střední teplotě. Osmaženou cibuli vyndáme z pánve a místo toho dáme prohřát špenát. Při střední teplotě vaříme cca 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a špetkou mletého muškátového oříšku.
Mezitím na jiné pánvi rozpustíme máslo, na kterém krátce orestujeme rolky z limandy, cca 2-3 minuty z každé strany. Ochutíme solí a pepřem.
Na talíř naservírujeme špenát, který ozdobíme osmaženou cibulkou a přidáme rolky.
Dobrou chuť vám přeje Family Market.
Autor: Family Market s.r.o.