Dort s krémovými větrníčky
Jednoduchý, lehký, nápaditý a velmi oblíbený dezert, kterým zazáříte při každé příležitosti. Nadýchané těsto, osvěžující krém a jako bonus, překvapení uvnitř! Lahodná smetanová náplň plná krémových větrníčků!
Zdroj: Family Market
Suroviny:
1 lžíce citronové šťávy
4 lžíce cukru
½ sáčku kypřicího prášku
Maliny mražené (na ozdobu, dle chuti)
250 g marmelády
2 lžíce oleje
5 lžic polohrubé mouky
400 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
3 vejce
20 kusů Větrníčky krémové
400 ml zakysané smetany
7 lžic želírovacího cukru 1:1
Postup přípravy:
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce, olej, cukr, vanilkový cukr a citrónovou šťávu dobře promícháme, postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva a vytvoříme hladké těsto.
2. Dno formy na pečení o průměru 28 cm vyložíme pečicím papírem a okraje vymažeme olejem. Do formy přelijeme těsto, uhladíme jeho povrch a pečeme cca 15 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
3. Vychladlý korpus potřeme marmeládou. Můžete také přidat například Maliny nebo Ovocný mix.
4. Zakysanou smetanu smícháme s želírovacím cukrem. Smetanu vyšleháme a opatrně vmícháme k zakysané smetaně. Třetinu vzniklého krému naneseme na korpus.
5. Zmrazené větrníčky rozložíme na korpus a jemně vtlačíme do krému, zbylý krém naneseme na větrníčky.
Dobrou chuť vám přeje Family Market.
Autor: Family Market s.r.o.