Brokolicový krém
Zelenina je základ pro vydatné krémové polévky. Ať už je to brokolice, květák, hrášek nebo čočka, vždy se hodí do polévky, která je jako předkrm a nebo poslouží i jako syté pohoštění.
Zdroj: Family Market
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
500 g Brokolice
100 g cibule
2 lžíce Delikatess vývar
1 lžíce řepkového oleje
125 ml smetany
Postup přípravy:
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme brokolici s cibulkou nakrájenou najemno.
Zalijeme připraveným zeleninovým vývarem a vaříme, za občasného míchání cca 20 minut při mírné teplotě, dokud zelenina nezměkne.
Ručním mixérem rozmixujeme polévku na jemný krém. Dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem .
Těsně před servírováním za stálého míchání přidáme ½ smetany (pokojové teploty) .
Zbylou smetanou ozdobíme naservírovanou polévku a posypeme mletým muškátovým oříškem.
Dobrou chuť vám přeje Family Market.
Autor: Family Market s.r.o.