Vepřová panenka plněná zeleninou s petrželovými bramborami

02.03.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Vepřová panenka plněná zeleninou s petrželovými bramborami

Zdroj: pixabay.com


Suroviny:

800 g vepřové panenky

3 stroužky česneku

2 mrkve

1-2 jarní cibulky

1 červená paprika

olivový olej

1 lžička balzamikového octa

1 lžička medu

sůl, pepř

Na přílohu:

1 a 1/2 kg malých brambor

petržel

1 lžíce másla

sůl

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme brambory. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do ní vložíme oloupané brambory. Vaříme je do měkka, poté scedíme a necháme odstát pod pokličkou.

Mezitím připravíme vepřovou panenku. Nakrájíme ji na tenké plátky a osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje rychle osmažíme nakrájenou zeleninu (papriku, jarní cibulku a mrkev), přidáme balzamikový ocet a med. Tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na plátky vepřové panenky a pevně je zabalíme do rolády. Zajistíme, aby byla roláda pevně svázaná potravinářským provázkem nebo pomocí párátek.

Rolády opékáme na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje ze všech stran dozlatova. Poté je odložíme stranou a na stejné pánvi opečeme uvařené brambory s máslem a nasekanou petrželkou. Před podáváním dochutíme solí dle chuti.


Autor: redakce Proprarodice.cz

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes