Rychlé smetanové kokosky s pomerančem (vegan)

19.12.2024 Český zahrádkářský svaz, z.s.

Hledáte recept na veganské kokosky? Tady je! Vyzkoušejte s námi netradiční vánoční cukroví ve veganské verzi, a navíc obohacené o vůni a chuť pomeranče.

Veganské kokosky

Zdroj: izahradkar.cz/canva.com

Na kokosky:

  • 250 ml sójové smetany
  • 100 ml vody
  • šťáva a kůra z jednoho biopomeranče
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g rýžových vloček
  • 100 g rýžového sirupu
  • 150 g strouhaného kokosu

Na polevu:

  • 100 g hořké čokolády na vaření
  • 2 lžíce kokosového tuku
  • 1 lžička hnědého třtinového cukru

Smetanu nalijeme do hrnce a přidáme k ní 100 ml vody, 100 ml pomerančové šťávy, vanilkový cukr a vločky. Přivedeme k varu, ztlumíme a pozvolna vaříme asi 12 min, dokud vše nezhoustne.

Poté odstavíme z plotny, přidáme sirup, jemně nastrouhanou kůru z pomeranče, kokos a vše důkladně promícháme. Necháme chvíli vychladnout.

Naplníme sáček na zdobení a na plech vyložený pečícím papírem vytváříme malé kokosky. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C zhruba 10-12 min do zhnědnutí.

Necháme vychladnout a máčíme spodní stranou v čokoládě rozpuštěné ve vodní lázni s tukem a cukrem.


Zdroj: Zeleninová kuchařka, Smart press s.r.o./ izahradkar.cz

Autor: Petr Klíma

Recepty Vánoce




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes