Nepečené šípkové vánoční cukroví s bílkovou polevou

06.12.2024 Český zahrádkářský svaz, z.s.

K oblíbeným druhům vánočního cukroví patří takové, které můžeme libovolně tvarovat. K rodinné tradici se pak zpravidla vztahují i užívané tvary.

Nepečené cukroví

Zdroj: izahradkar.cz

Do tvaru se však může kdykoliv nově promítnout osobní vkus. Nebo může tvar ovlivnit vzhled jiných druhů vánočního cukroví.

Jde o to, aby pohled na cukrovinkovou domácí tvorbu byl celkově dokonalý.

Rozpis

  • 70 g najemno nastrouhaných spařených a oloupaných mandlí
  • 150 g moučkového cukru
  • 1/2 bílku
  • lžíce šípkové zavařeniny

na polevu

  • 70 g moučkového cukru
  • 1/2 bílku
  • trochu citronové šťávy

Jak na cukroví

Mandle, prosátý cukr, bílek, zavařeninu zpracujte v míse na tuhou hmotu.

Dejte ji mezi dva listy pečicího papíru a rozválejte na placku vysokou zhruba 1 cm. Pak sloupněte horní papír a nechte chvíli zaschnout.

Bílek prošlehejte a pak do něj po částech přisypávejte cukr a přidejte šťávu, až získáte hladkou polevu.

Ze zaschlé šípkové hmoty vykrajujte tvary podle svého přání. Odkrojky zpracujte v kompaktní hmotu a znovu z ní vykrajujte, až ji spotřebujete celou.

Vykrojené tvary potřete bílkovou polevou a nechte zaschnout.

 

Autor: Jiřina Kubáčová (zdroj: izahradkar.cz)

Recepty Vánoce




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes