Meruňkový džem s vanilkovým luskem

25.05.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Meruňkový džem

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Suroviny 

1 kg meruněk

500 g cukru krupice

1 vanilkový lusk

šťáva z půlky citrónu

Postup přípravy

Meruňky nejprve důkladně omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky. Poté je ve skleněné míse smícháme s cukrem, zakryjeme a necháme alespoň 3 – 4 hodiny odležet.

Odleželé meruňky s cukrem přesypeme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Vaříme zvolna za neustálého míchání. Po 30 minutách vložíme podélně rozříznutý lusk vanilky, přidáme šťávu z citrónu a pomalu vaříme dalších 15 minut.

Správnou tuhost džemu zjistíme tak, že část odlijeme na talířek. Džem by měl být hustý a z talířku by neměl stékat. 

Horký džem přendáme do čistých sklenic, řádně uzavřeme a zavaříme.  


Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty Zavařování




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes