Marmeláda z borůvek

22.06.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Borůvková marmeláda

Zdroj: redakce eMaminy

Suroviny

1 kg borůvek

700 g cukru (třtinový nebo krupice)

1 citron

1 lžička kyseliny citrónové

Postup přípravy

Borůvky propláchneme ve velkém cedníku a necháme okapat. Potom je přendáme do skleněné misky a smícháme s cukrem. Misku zakryjeme nejlépe potravinářskou folií a takto smíchané s cukrem necháme odležet přibližně 12 hodin v lednici nebo na chladném místě.

Druhý den přenesme borůvkovou směs do hrnce, přidáme nastrouhanou kůru společně s vymačkanou šťávou z citronu a lžičkou kyseliny citrónové. Za neustálého míchání zvolna vaříme 40 minut. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, abychom dosáhli jemné a husté konzistence a ještě asi 5 minut povaříme.

Ještě horkou marmeládu nalijeme do čistých sklenic, otřeme kraje a sklenice důkladně uzavřeme.

Poté zavaříme.

Tip: Borůvková marmeláda je svěží obměnou jahodové ve vánočním lineckém cukroví. 


Autor: redakce eMaminy 

Recepty Zavařování




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes