Lívance s jablky a skořicí
Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny
Na těsto:
1 šálek hladké špaldové mouky
1 prášek do pečiva
2 lžičky mleté skořice
½ lžičky citrónové kůry
1 šálek mléka
1 šálek nastrouhaných jablek
1 vejce
olej na smažení
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, přidáme prášek do pečiva se skořicí a citrónovou kůrou.
Poté přilijeme mléko, přidáme vejce, nastrouhaná jablka a vše důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
Z těsta lžící tvoříme lívanečky a smažíme je na pánvi dozlatova z obou stran . Z pánve lívance přendáme na talíř vyložený papírovou utěrkou a necháme odkapat přebytečný tuk.
Hotové lívanečky podáváme jen tak nebo můžeme doplnit čekankovým slazením a ozdobit tvarohem.
Autor: redakce PROPRARODIČE