Jablečno-banánový mugcake
Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Ingredience:
½ jablka
½ banánu
1 vejce
1 polévková lžíce kokosové mouky
1 polévková lžíce celozrnné pohankové mouky
Postup přípravy:
Jablko omyjte, oloupejte a najemno nastrouhejte na struhadle. Banán rozmačkejte vidličkou v misce.
Do misky s rozmačkaným banánem přidejte nastrouhané jablko a vejce a rozmíchejte. Následně přidejte kokosovou i pohankovou mouku. Všechny ingredience důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
Těsto přendejte do hrníčku, který je vhodný do mikrovlnné trouby. Hrníček vložte do mikrovlnky a zapněte na nejvyšší výkon. Nechte dělat přibližně 3 minuty (doba se může lišit v závislosti na výkonu mikrovlnné trouby, přesný čas musíte ozkoušet přímo s vaší mikrovlnkou).
Hotový mugcake opatrně vyndejte z mikrovlnné trouby (pozor, skutečně pálí!) a nechte jej krátce vychladnout. Vyklopte z hrnečku a můžete jej ozdobit dle chuti jogurtem, tvarohem, skyrem, čerstvým ovocem, ořechy, rozpuštěnou čokoládou, medem a dalšími dobrotami.
Tipy:
- Pro sladší chuť můžete do těsta přidat lžičku medu nebo javorového sirupu.
- Můžete použít i jiné druhy mouky, než výše uvedené - rýžovou, celozrnnou špaldovou, mandlovou atd.
- Do těsta můžete přidat i další ingredience dle chuti, například rozinky, sušené ovoce, ořechy nebo čokoládové kousky.
- Mugcake můžete podávat teplý i studený.
Autor: redakce PROPRARODIČE