Jáhlová kaše s jablečným rozvarem

09.07.2023 Pro prarodiče s.r.o.

Jáhlová kaše s jablečným rozvarem

Zdroj: redakce Proprarodice.cz


Suroviny:

jáhlová kaše

mléko (obyčejné, mandlové, rostlinné) nebo voda

1 ks jablka

1 lžíce čekankového sirupu

voda

směs oříšků

kokosové plátky

ovoce na ozdobu

Postup přípravy:

Dle návodu připravíme jáhlovou kaši. Do teplého mléka nebo vody (ani voda ani mléko nesmí být horké) vmícháme jáhlovou kaši, až dosáhneme požadované hustoty. Přibližný poměr je 50 g kaše na 150 až 200 mléka/vody. Necháme cca 5 minut odstát. Musíme si uvědomit, že kaše během této doby ještě zhoustne.

Mezitím si připravíme jablečný rozvar. Jablko očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na přibližně centimetrové kostky. Přemístíme na nepřilnavou pánev, podlijeme vodou a zakápneme lžičkou čekankového sirupu (množství si můžeme upravit podle toho, jak chceme, aby směs byla sladká). Dusíme do té doby, než bude jablíčko měkké.

Do misky přendáme jáhlovou kaši (případně můžeme kaši připravit rovnou v misce), přidáme jablečný rozvar a posypeme kokosovými plátky a směsí oříšků. Můžeme dozdobit ovocem dle chuti.


Autor: redakce Proprarodice.cz

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes