Jáhlová kaše s jablečným rozvarem
Zdroj: redakce Proprarodice.cz
Suroviny:
jáhlová kaše
mléko (obyčejné, mandlové, rostlinné) nebo voda
1 ks jablka
1 lžíce čekankového sirupu
voda
směs oříšků
kokosové plátky
ovoce na ozdobu
Postup přípravy:
Dle návodu připravíme jáhlovou kaši. Do teplého mléka nebo vody (ani voda ani mléko nesmí být horké) vmícháme jáhlovou kaši, až dosáhneme požadované hustoty. Přibližný poměr je 50 g kaše na 150 až 200 mléka/vody. Necháme cca 5 minut odstát. Musíme si uvědomit, že kaše během této doby ještě zhoustne.
Mezitím si připravíme jablečný rozvar. Jablko očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na přibližně centimetrové kostky. Přemístíme na nepřilnavou pánev, podlijeme vodou a zakápneme lžičkou čekankového sirupu (množství si můžeme upravit podle toho, jak chceme, aby směs byla sladká). Dusíme do té doby, než bude jablíčko měkké.
Do misky přendáme jáhlovou kaši (případně můžeme kaši připravit rovnou v misce), přidáme jablečný rozvar a posypeme kokosovými plátky a směsí oříšků. Můžeme dozdobit ovocem dle chuti.
Autor: redakce Proprarodice.cz