Vláčná buchta s pudinkem

23.06.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Výborný a stokrát vyzkoušený recept. Na všech oslavách s ním slavíme velký úspěch. Zásadní a naprosto dokonalou tečkou je ovocný rozvar, který doplní dezert k dokonalosti.

Vláčná buchta s pudinkem

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Suroviny:

Pudink

¾ l mléka

2 vanilkové pudinky

3 lžíce cukru

Těsto:

25 dkg hladké mouky

15 dkg cukru krupice

1 dcl oleje (např. slunečnicový)

1 prášek do pečiva

5 vajec

mléko dle potřeby

Poleva

3 zakysané smetany

3 lžíce cukru krupice

2 vanilkové cukry

 Postup přípravy:

Nejdříve si uvaříme pudink dle uvedeného množství a necháme ho vychladnout.

Troubu si předehřejeme na 175°C. Oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Žloutky si vyšleháme s cukrem do téměř bílé barvy. Do žloutků přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Připravíme si asi půl hrnku vlažného mléka. Postupně vše zašleháváme pomocí elektrického ručního šlehače. Těsto by nemělo být ani tuhé a ani moc řídké. Dále si vyšleháme tuhý sníh z bílků. Ten pak už jen ručně pomocí stěrky jemně vmícháme do těsta. Těsto vlijeme na plech. Do těsta pomocí lžíce klademe hrudky ztuhlého pudinku. Snažíme se, abychom měli povrch pokud možno pravidelně „zaflákaný“ pudinkem. Plech vložíme do trouby a pečeme do zlatavé barvy těsta. Zda je buchta upečená, kontrolujeme špejlí.

Mezi tím, než se buchta upeče, si připravíme kysané smetany. Smícháme je s cukrem a vanilkovým cukrem.

 

Jakmile buchtu vytáhneme z trouby, ihned poléváme kysanou smetanou. Necháme vychladnout a můžeme podávat.

 

Tip:  Doporučujeme nechat přes noc uležet na druhý den.

Podáváme s ovocnými rozvary, například švestkový, jahodový, malinový, meruňkový...


Autor:  redakce PROPRARODIČE  

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes