Bábovka s kaki a tvarohem
Klasická bábovka dostává nový rozměr díky kaki náplni a tvarohu. Tvaroh a rozmixované kaki vytváří nádherně vláčnou strukturu. Čokoládová poleva umocňuje sladkou lahůdku.
Zdroj: nejkaki.cz
Suroviny
Na těsto:
4 vejce
150 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
250 ml smetany na šlehání
1 prášek do pečiva
Na dohotovení:
1 zralé kaki Persimon Bouquet
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
1 lžíci škrobu
1 vanilkový cukr
čokoládovou poleva
Postup přípravy
Vejce s cukrem utřete do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, smetanu a ušlehejte hladké těsto.
Tvaroh prošlehejte s cukrem, vejcem a škrobem. Kaki rozmixujte a vmíchejte do tvarohové směsi.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Nalejte do ní polovinu těsta. Přilejte tvaroh a poté přidejte druhou polovinu těsta.
Bábovku pečte asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Po vychladnutí ji přelejte čokoládovou polevou a ozdobte podle chuti a fantazie.
Zdroj: Cammino