Pudinkový koláč

15.08.2023 Pro prarodiče s.r.o.

Pudinkový koláč

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Suroviny na těsto:

1x Hera

1x tvaroh (nejlépe balený, ne ve vaničce)

250 g hladké mouky (+ na podsypání)

Na krém:

2x vanilkový pudink

1 l mléka

1x tvaroh ve vaničce 

cukr krupice (na pudink a případně na doslazení krému)

citronová kůra

asi 2 lžíce rumu

vanilková esence (vanilkový cukr)

Další:

lžíce másla

cuk moučka na pocukrování

Postup přípravy:

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink (podle návodu), který po vychladnutí  vyšleháme s tvarohem, citrónovou kůrou, rumem a vanilkou.

Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme nelepivé těsto, které rozdělíme na dvě stejné části.

Hlubší plech si vyložíme pečicím papírem. Polovinu těsta vyvalíme na velikost plechu, přeneseme na plech a rovnoměrně rozetřeme pudinkový krém; potom na stejnou velikost rozválíme druhou část, kterou krém překryjeme. Vrchní placku potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct do středně vyhřáté trouby do zlatova. Upečený koláč znovu zlehka potřeme rozpuštěným máslem a zchladlý pocukrujeme moučkovým cukrem.

Rychlejší varianta:

Pokud nemáme čas připravit si vlastní těsto, můžeme použít listové - budeme potřebovat buď dvě „roličky“ čerstvého těsta, nebo jedno balení (400 či 500 g) těsta chlazeného či zmrazeného. Postup je potom stejný.

Tip: Koláč se dá vylepšit tím, že do hotového krému přidáme ovoce, nebo část těsta určenou na přikryti nakrájíme na proužky a vytvoříme mřížkový koláč. Fantazii se meze nekladou.

 

Autor:  redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes