Pomazánka z červené čočky

28.01.2025 Pepa Nemrava

Možná také tápete a hledáte, co připravit k večeři. Kuchař Pepa Nemrava připravil recept na velmi chutnou pomazánku. Podávat ji můžete s čerstvým pečivem nebo na topince a zdobit zeleninou. Ideální bude příprava den dopředu.

Pomazánka z červené čočky

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na pomazánku z červené čočky budete potřebovat:

  • 200 g červené čočky
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 ČL kari prášku
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 PL plnotučné hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL oleje
  • hrst čerstvé listové petrželky
  • sůl
  • pepř

V hrnci si rozpálíme olej a na něm zarestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou cibuli.

Přidáme protlak, a také ho orestujeme.

Následně přisypeme čočku, kari prášek, citronovou šťávu, nadrcený česnek,

osolíme, opepříme a vše zalijeme vodou, tak aby byla zhruba 1 cm nad čočkou.

Za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut v hrnci bez pokličky a následně za

stálého míchání zhruba 10 minut do zhoustnutí.

Polovinu směsi rozmixujeme, přidáme hořčici, dochutíme solí a pepřem a vše

důkladně promícháme.

Pomazánku necháme vychladnout nejprve v pokojové teplotě a dále v

lednici ideálně do druhého dne.

Druhý den vmícháme do pomazánky hrst nasekané petrželky.

Dobrou chuť!  

TIP: pro lepší stravitelnost můžete čočku namočit například s bobkovým listem, ostatně jako všechny luštěniny.


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes