Avokádová pomazánka s vejcem
Zdroj: Shutterstock.com
Ingredience:
1 zralé avokádo
2 natvrdo uvařená vejce
1 lžička plnotučné hořčice
šťáva z půlky citronu
sůl a pepř dle chuti
1 balení lučiny
1 stroužek česneku
Postup přípravy:
Avokádo rozkrojte na dvě půlky, vyjměte pecku a lžící vydlabejte dužninu do misky. Zakápněte jej citronovou šťávou, abyste zabránili zhnědnutí. Utřete česnek a přidejte ho do misky s avokádem.
Natvrdo uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte je k avokádu a česneku. Pomocí ručního mixéru rozmixujte všechny ingredience v misce na hladkou pomazánku.
Do pomazánky vmíchejte lučinu a hořčici a dochuťte ji solí a pepřem dle vlastních preferencí. Podávejte s čerstvým pečivem, toasty, zeleninou nebo krekry.
Tipy:
- Pro pikantnější chuť můžete do pomazánky přidat špetku chilli papriček nebo kapku tabasca.
- Místo lučiny můžete použít i smetanový sýr.
- Avokádovou pomazánku můžete ozdobit kousky rajčat, papriky nebo bylinkami.
Autor: redakce PROPRARODIČE