Biskupský chlebíček s jablky
Budeme potřebovat:
2-3 jablka
3 lžíce citronové šťávy
150 g másla
100 g cukru
3 lžíce rumu
3 vejce
300 g hladké mouky (pro zdravější verzi můžeme namíchat s hladkou moukou špaldovou či žitnou)
½ prášku do pečiva
malý šálek vlažného mléka
1 čokoláda na vaření
Postup:
Připravíme si formu na biskupský chlebíček a pouze vymažeme máslem (nevysypáváme). Případně můžeme použít malý pekáček s nepřilnavou vrstvou.
Jablka zbavíme jadřinců, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zakápneme je citrónovou šťávou, aby nezhnědla.
Dále si postupně v míse vyšleháme pomocí elektrického šlehače změklé máslo, cukr, vejce, rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva. Přiléváme postupně mléko tak, aby vzniklo tužší těsto.
Nakonec vmícháme pomocí stěrky jablka a nahrubo nakrájenou čokoládu.
Pečeme asi 50 minut na 175°C. Během pečení zkoušíme pomocí špejle, zda je těsto upečené.
Necháme vychladnout a můžeme podávat, například se šlehačkou či ochucenou kysanou smetanou.