Biskupský chlebíček s jablky
Vláčný a velmi chutný dezert, kdy si v jednom soustě vychutnáte pečená jablíčka i čokoládu. Základ pro těsto tvoří voňavé máslo. Tedy konečná kompozice by se dala nazvat jako "chuťový koncert". V redakci máme tento recept vyzkoušený a biskupský chlebíček pečeme několikrát do roka.

Zdroj: redakce PROPRARODIČE.CZ
Na biskupský chlebíček budeme potřebovat:
- 2-3 jablka
- 3 lžíce citronové šťávy
- 150 g másla
- 100 g cukru
- 3 lžíce rumu
- 3 vejce
- 300 g hladké mouky (pro zdravější verzi můžeme namíchat s hladkou moukou špaldovou či žitnou)
- ½ prášku do pečiva
- malý šálek vlažného mléka
- 1 čokoláda na vaření
Postup:
Připravíme si formu na biskupský chlebíček a pouze vymažeme máslem (nevysypáváme). Případně můžeme použít malý pekáček s nepřilnavou vrstvou.
Jablka zbavíme jadřinců, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zakápneme je citrónovou šťávou, aby nezhnědla.
Dále si postupně v míse vyšleháme pomocí elektrického šlehače změklé máslo, cukr, vejce, rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva. Přiléváme postupně mléko tak, aby vzniklo tužší těsto.
Nakonec vmícháme pomocí stěrky jablka a nahrubo nakrájenou čokoládu.
Pečeme asi 50 minut na 175°C. Během pečení zkoušíme pomocí špejle, zda je těsto upečené.
Necháme vychladnout a můžeme podávat, například se šlehačkou či ochucenou kysanou smetanou.
Zdroj: redakce PROPRARODIČE.CZ