Papriky ve sladkokyselém nálevu

27.07.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Papriky červené, žluté, oranžové

Zdroj: pixabay.com

Suroviny

1 kg paprik (podle chuti, může být i chilli)

250 g cukru

500 ml octa

500 ml bílého vína

2 bobkové list

10 kuliček celého pepře

sůl

Postup přípravy

Papriky důkladně omyjeme, zbavíme jadérek i blan a nakrájíme je na tenké, pokud možno, pravidelné proužky.

Do hrnce nalijeme suché bílé víno, přidáme jablečný ocet, sůl, bobkové listy a kuličky černého pepře.

Papriky krátce, tj. 2 – 3 minuty povaříme v nálevu z bílého vína a octu a po uplynulém čase vyndáme. Necháme je okapat v sítku a následně naskládáme do čistých a suchých sklenic.

Nálev přecedíme, znovu zahřejeme, osladíme a krátce povaříme asi 2 minuty. Poté nalejte do sklenic na připravené papriky. Sklenice pečlivě uzavřeme a zakonzervujeme.

 

Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty Zavařování




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes